Marxa “La Llopa Petita”
per Calella i el Montnegre

Itinerari

La sortida és a Calella, al bell mig del Passeig Manuel Puigvert, a l’alçada del Monument a la Sardana. Anem cap endavant fins arribar al pont de la Riera de Capaspre i agafem l’avinguda cap amunt, girant a l’esquerra pel carrer Turisme i a la dreta pel carrer de Mar, per agafar el pas per sota de la carretera N-II, Valldebanador i a la dreta per Ramon i Cajal. Girem a l’esquerra i tornem a la Riera de Capaspre.

Seguim el camí asfaltat de la Riera i ben aviat el camí esdevé de terra. Anem pujant un bon tros, travessem l’autopista C32 per sota i de seguida veiem a l’esquerra el Mas Salvador de Capaspre, l’únic testimoni que queda de l’origen medieval de Calella. Abans d’arribar al Coll de l’Era d’en Móra, després d’un ascens curt i sostingut, girem a la dreta per agafar el Camí dels Escoltes, un corriol ombrívol i ple de vegetació, que travessa el Sot de l’Infern, i per on sortim davant de Ca l’Estolt.

Seguim per la pista cap a l’esquerra fins que, al cap d’una estona, enfilem cap enlaire a l’esquerra per un torrent. Sortim a la pista de dalt i seguim per l’esquerra fins arribar a la cruïlla de pujada al Turó de la Punta de Garbí. Agafem la pujada que ens porta al cim del turó, on hi ha instal·lat un ràdio-far per als avions. Voltem la instal·lació per l’esquerra i baixem per un corriol. Travessem un tallafoc i seguim el corriol fins arribar a una pista.

Davant trobem un altre corriol que passa per dins del bosc i ens porta al Collet de Sant Andreu. Agafem de nou un corriol que també s’endinsa al bosc i passa per davant de l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda, en fase de restauració, per on sortim a Can Xic Dalmau. A la dreta anem seguint corriols per la Serra de Rupit, passem la Barraca del Collet, una reformada cabana de caçadors, i enllacem amb el Camí de Sant Andreu, que baixa fins a Cal Capità.

Agafem un petit tros de carretera i passem per Can Pallofa. Girem a l’esquerra i agafem una pista ampla que ens porta a Quatre Camins i al Coll de Porc. Baixem per agafar el corriol del Camí de les Costes que, en suau i entretinguda pujada, ens porta fins a Hortsavinyà. No ens podem perdre els Forats Bufadors i el Roc del Gamarús.

Baixem en direcció al forn de calç i Can Pica. Trenquem a l’esquerra en el Bitllador per Can Borra, i anem baixant cap als Tres Termes, passant per la Font dels Ocells i la Font del Rupit, per acabar agafant a la dreta la pista de les Torrenteres, poc després de l’esplanada amb la creu.

A mig camí de Sant Cebrià de Vallalta travessem la Riera de Can Mates i per diferents corriols ens endinsem al bosc, passem el Torrent de Coll Trencat i abans de sortir a la carretera d’Hortsavinyà, agafem un corriol a la dreta que surt al coll de l’Era d’en Móra. Anem pel Corredor de les Guilles, planejant fins el Turó de les Guilles, on hi ha una magnífica panoràmica del Maresme Nord. Fem una baixada curta i sobtada fins una cruïlla de camins, per girar a l’esquerra i agafar després a la dreta un camí de baixada que coincideix més avall amb el Torrent del Raig.

Baixem cap al mar pel llit del torrent i entrem al casc urbà de la ciutat pel carrer Vallderoure, passem pel pas inferior de la carretera N-II i pel carrer Verge de Montserrat enllacem amb el pas inferior de la via del tren per agafar de nou el passeig de Garbí. Travessem el pont de fusta de la Riera de Capaspre i finalitzem el recorregut al mateix lloc d’inici, al Passeig Manuel Puigvert.